BAkini Swim Wear

5.00 out of 5 based on 13 customer ratings
13 customer reviews

RM229.00 RM189.00

Clear

Description

Suka berenag tapi sedih sebab setiap kali nak mandi kolam renang atau waterpark mesti syaratnya wajib pakai Baju Renang kan?

Dah ada Baju Renang tapi segan nak mandi dekat public pool sebab tak menepati ciri-ciri islamik pula.

Selalu yang ada mesti fit dan nampak seksi.
Nak pakai pun segan apa lagi nak bergambar cntik-cantik.. Huk huk :'(

==================================================
.
🏊 Nak pergi berenang di swimming pool tetapi GUARD tak bagi masuk sebab pakai t-shirt biasa?
.
🏊 Nak pergi berenang di pantai tapi tak ade pakaian renang yang sesuai?
.
🏊 Masuk dalam air tapi baju terselak & melekat di badan?
.
🏊 Nak pergi holiday dengan family tapi segan nak pakai pakaian renang yang ketat?
.
🏊 Nak berenang tapi dalam masa yang sama nak menutup aurat dan selesa?
.
______________________________________________
“Belle tahu ramai yang macam Belle yang suka mandi kolam dan pantai tapi susah nak dapatkan pakaian yang sesuai. Sebab itu Belle usaha untuk hasilkan BAkini(Baju Renang Muslimah) supaya kita wanita muslimah pun juga dapat mandi kolam dan pantai juga tanpa perlu risaukan pakaian ketat yang menampakkan susuk tubuh badan. InsyaAllah di @bellaammara kita akan melancarkan koleksi pakaian renang pertama kami dalam masa terdekat ini”
– Belle Alyahya, Founder at Bella Ammara
_________________________________________________

BAkini ada penyelesaian untuk semua MASALAH di atas! 😍
==================================
🔹 Kenapa anda perlu memiliki BAkini?
JOM BACA 😉 & please TAKE NOTE untuk pemilihan size yang sesuai 😉 🔹
==================================
.
💦 COMPLETE SET :
Baju Renang Bella Ammara, Seluar Renang dan FREE INSTANT TUDUNG RENANG excluded Swim Sock
.
💦 6 PILIHAN WARNA YANG MENARIK :
[BLACK PINK, SILVER BLUE & RASPBERRY MIST] .
💦 NEW HOT COLOR 🔥 🔥 🔥 :
[BLUE BLACK, MAROON BLACK & BLUE MAROON] .
💦 PILIHAN SAIZ : XS, S, M, L, XL, XXL
[Boleh pilih size mengikut kesesuaian masing-masing, rujuk measurement chart yang disediakan, suggest dari saya boleh pilih saiz yang sama dengan baju biasa pakai @ kurang satu saiz dari saiz biasa pakai 😉 Kurag satu size pun msih nampak loose dan tak ikut badan 😊 cuma tak digalakkan ambil besar dari size baju biasa pakai sebab cutting memang dah loose] [untuk follow ukuran pula paling penting ukuran dibahagian bust dan hips, untuk waist tak perlu risau sebab fully getah dan memeri 😉 ] .
💦 MATERIAL : 95% Polyamide, 5% Spandex
[Material ringan, longgar, tak melekat pada badan dan cepat kering] .
💦 CAPE : Lapisan yang menutup bahagian dada
.
💦 CUTTING LABUH & LONGGAR : Tidak ketat di pinggul atau peha. Cutting selesa dan longgar.
.
💦 CENGKAMAN : Cengkaman yang selesa di bahagian lengan untuk mengelakkan terselak ketika bermain air.
.
💦 TALI DI BAHAGIAN DALAM BAJU : Tidak mudah terselak baju ketika berenang kerana ada tali yang mengikat antara baju renang dan seluar renang.
.
💦 SELUAR RENANG : [ELASTIC WAISTBAND] Getah di sekeliling pinggang menjadikan ianya selesa dipakai.
.
💦 CENGKAMAN : Cengkaman yang selesa di bahagian buku lali untuk mengelakkan terselak ketika bermainan aktiviti air.
.
🌴KESESUAIAN : Sesuai untuk pelbagai aktiviti air dan kalau pakai pergi bercuti tepi pantai/pulau pun tak nampak macam pakai baju renang macam nak berenang kat kolam renang tu.. Hehe.. 🤗
.
🌴 (Tapi BAkini ni tak dijamin sesuai untuk perenang-perenang professional/sukan olimpik tau 😉 ia direka KHAS hanya untuk wanita-wanita muslimah bermain aktiviti air secara santai sahaja 😍)
.
.
================================
BERMINAT? SEBELUM ITU, ANDA PERLU TAHU 4 INFO INI..
================================
.
1- Setiap pembelian di WEBSITE akan mendapat SPECIAL PRICE & FREE MYSTERY GIFT 🎁 & FREE MYSTERY GIFT 🎁 🎁 🎁 TO LUCKIEST CUSTOMERS & FREE INSTANT TUDUNG BAKINI.
.
2- Postage berjalan setiap hari kecuali sabtu dan ahad/public holiday [perlu buat order dan bayaran sebelum pukul 12 tengah malam untuk dapatkan trip postage pada keesokkan harinya :)] .
3- Size boleh tukar JIKA ADA AVAILABILITY di warehouse Bella Ammara. Jika ingin membuat pertukaran saiz, email kan kepada [contact.bajurenang@gmail.com] pastikan tidak membuang tag dibaju, dan pulangkan dalam keadaan baik. Charge rm10 postage dikenakan untuk pertukaran size.

BAkini Swim Wear by Bella Ammara

[MALAYSIA’S 1ST SWIM WEAR BRAND]

_______________________________________________________

BAKINI SWIM WEAR LAUNCH DATE : 25th March 2017 (Limited pieces)

Here are the details:

PRICE: 229MYR/PC

PROMOTION 5th YEAR ANNIVERSARY BELLA AMMARA EXTENDED UNTIL STOCK LAST

✨ 189MYR ONLY EXCLUDING POSTAGE
FREE MYSTERY GIFT TO ALL CUSTOMERS 

MATERIAL: 95%Polyamide & 5%Spandex (light & easily dried up & stretchable)

COLOURS AVAILABLE : BLACK PINK, BLACK BLUE , BLUE SILVER, BLUE MAROON , MAROON BLACK & RASPBERRY MIST  

SIZE: XS-XXL (loose cutting) (please refer measurement chart) [feedback size: most customers take one size smaller from the standard size]
Full set (top & pants)

Why BAkini by Bella Ammara?
✨ Loose Cutting
✨ Shariah compliance!! Simple!! Ellegant!! Gorgeous!! Branded!! <3
✨ Comes with various sizes, from XS-XXL
✨ Comes with a FREE headscarf!

 

 

Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla

For more details, please like and visit our Facebook Page : Bakini Swimwear by Bella Ammara 🙂

 

Bahasa Malaysia

Baju Renang BAkini by Bella Ammara

[Pakaian Renang Muslimah 1# MALAYSIA by Bella Ammara]

_____________________________________________________________

HARI PELANCARAN BAJU RENANG BAKINI  : 25 Mac 2017 (Stok terhad)

Butiran Lanjut:

HARGA: RM229/helai

PROMOSI SEMPENA ULANG TAHUN BELLA AMMARA YANG KE-5 DILANJUTKAN SEHINGGA PENGHABISAN STOK

SAH hanya di website bajurenangformuslimah.com :_

✨ RM189 SAHAJA BELUM TERMASUK POSTAGE
✨ PERCUMA HADIAH MISTERI UNTUK SEMUA PELANGGAN 

MATERIAL : 95%Polyamide & 5%Spandex (ringan & cepat kering & mudah renggang)

PILIHAN WARNA : BLACK PINK, BLACK BLUE , BLUE SILVER, BLUE MAROON , MAROON BLACK & RASPBERRY MIST

SAIZ: XS-XXL (cutting longgar) (sila rujuk ukuran yang dinyatakan) [feedback size : kebanyakkan customer ambil kurang satu size dari standard size]
FULL SET (BAJU RENANG & SELUAR RENANG)

Mengapa BAkini by Bella Ammara?
✨ Cutting longgar
✨ Mematuhi Syariah!! Simple!! Ellegant!! Gorgeous!! Branded!! <3
✨ Datang dengan pelbagai saiz, dari XS-XXL
✨ Tudung Renang diberi percuma!

Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla  Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla  Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla  Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla  Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla  Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla

Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla

CARTA UKURAN BAKINI

 

Untuk keterangan lanjut, bolehlah hubungi kami di Facebook Page : Bakini Swimwear by Bella Ammara 🙂

 

Baju renang muslimah bakini swimwear by bella ammara exclusive for team asyilla

Additional information

Weight N/A
Size

XS, S, M, L, XL, XXL

Color

ALL BLUE, BLACK BLUE, BLACK PINK, BLUE MAROON, BLUE SILVER, MAROON BLACK, RASPBERRY MIST

13 reviews for BAkini Swim Wear

  1. Rated 5 out of 5

    Bakini swim wear bagus untuk muslimah

  2. Rated 5 out of 5

    Alhamdulillah, terima kasih bella ammara krn keluarkn design baju renang patuh syariah..mmg kene sgt dgn taste .. material sgt best , ringan dan tak melekat pun kt badan.. love it

  3. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    Berbaloi dengan harga. Sebelum ni ada masalah nak mandi sebab x de pakaian sesuai..bila dah ada bakini..nak keluar dari pool pon dah x perlu tarik2 baju lagi..baju tak melekap dan cepat kering..

  4. Rated 5 out of 5

    alhamdulillah penghantaran laju .. saya ambil kurang satu size dari standard size baju tetap longgar n nice dengan saya.. suka tak sabar nak masuk kelas renang 🙂
    terima kasih bella ammara 😉

  5. Rated 5 out of 5

    Alhamdulillah wife sangat2 suke. Dah lame teringin nak mandi swimming pool. Tapi sebab baju renang kebanyakkannya ketat dan still nampak bentuk badan, jadi wife terpaksa tahan air liur jela.. tapi lepas pakai BAkini, wife sangat2 happy sebab longgar dan tak melekat kat badan. Tq BA 🙂

  6. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    I just love it! I have an XXL body, I hate it everytime wet swimsuit clings to my body when I get out of the pool. Since I bought BAkini by Bella Ammara, I don’t feel embarassed to get out of the pool, at all. It is loose, covers my body, pretty, and it is not that expensive.

  7. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    Assalamualaikum,
    Alhamdulillah, saya sudah terima baju renang
    BAkini saya. Cantik dan sangat comfortable.
    Love it and selesa sangat sampai saya order
    lagi satu 😄

    Thanks for the free gift too. Awesome job,
    you guys!

  8. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    Saya sudah terima swimming suit muslimah…sgt berpuas hati dengan material dan design…xsbr nk berenang dengan hati yang senang….terima kasih….

  9. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    saya sangat puas hati dengan baju renang bakini, penghantaran cepat dan free gift yang memang saya perlukan. saya juga ambil size kurang satu size dari yang biasa saya pakai, tapi masih longgar dan selesa. terima kasih team asyilla.

  10. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    salam, nak inform bakini dah sampai hari jumaat, tp sy amik kt pos hari isnin. alhamdulillah seronok dengan bakini ni. sedap pakai

  11. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    Hi’! Thank you for this lovely muslimah swimsuit. Parcel received in good condition. Kain lembut dan selesa. Tak sabar nak bawa bercuti minggu depan. Now I can enjoy swimming and at the same time maintain my modesty.

  12. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    Fast delivery and good quality material 😁😎 satisfied !

  13. Rated 5 out of 5

    (verified owner)

    Alhamdilillah kita dh dpt baju bakini kita
    Seronok, lawa sgt..ngam2 saiz
    Siap dapat free gift
    Thank you <3

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…